Toate categoriile

Schimbul și returnarea marfei

În conformitate cu Legea Republicii Moldova nr.105-XV din 13.03.2003 „Privind protecția consumatorului”, există posibilitatea în decurs de 14 zile calendaristice, de a înlocui cu un produs similar sau de restitui contravaloarea lui, dacă produsul nu este utilizat, nu  si-a pierdut calitătile de consum și dacă există probe că a fost cumpărat de la vânzător.

Condiții de schimb și returnare a mărfurilor:

Înlocuirea produselor nealimentare de calitate corespunzătoare are loc, în cazul, în care astfel de mărfuri nu au fost date în folosinţă, s-a păstrat aspectul comercial, caracteristicile de consum, sigiliile, etichetele de fabrică, precum şi cecul marfar sau bonul de casă, eliberate consumatorului împreună cu marfa specificată vândută.

Schimbul sau returnarea mărfurilor se efectuează în același magazin unde au fost procurate. În cazul procurării în magazin on-line, schimbul are loc pe adresa Chișinău, strada Grenoble 257.

Hotărârea Republicii Moldova nr. 187 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 105-XV din 13 martie 2003 privind protecţia consumatorilor.

Autoritatea abilitată cu funcţii de protecţie a consumatorilor în Republica Moldova:

Adresa: mun. Chişinău, str. Vasile Alecsandri, 78
Tel: (022) 74-14-64
E-mail: consumator@apc.gov.md
Site: www.consumator.gov.md

 

Examinarea reclamaţiei se efectuează la prezentarea bonului de casă sau a unui alt document care confirmă faptul cumpărării produsului sau prestării serviciului.